17-årig tiltalt for drabsforsøg medbragte kniv i retten

En 17-årig mand i kørestol ville i februar have en stor køkkenkniv med ind til en retssag i Københavns Byret, hvor han sammen med otte andre var tiltalt for drabsforsøg i den såkaldte Field's-sag.

Ifølge Ritzaus oplysninger opdagede retsbetjente kniven i forbindelse med et sikkerhedstjek på vej ind til retssalen.

Hos Københavns Politi bekræfter man, at der har været en episode med en medbragt kniv under et af sagens mange retsmøder.

- Vi må ikke udtale os om enkeltpersoner, og hvad de er sigtet for, men jeg kan bekræfte, at en person er blevet fundet i besiddelse af en kniv til et af retsmøderne, siger Henrik Brix, vagtchef ved Københavns Politi, til Ritzau.

- Kniven bliver fundet i forbindelse med skanning af en taske. Ved disse højrisikoretssager visiteres både tilhørere og tiltalte inden, de kommer ind i retssalen.

Den 17-årige er en af to personer, som blev skudt i storcentret Field's på Amager 18. marts 2015. Skuddet resulterede i, at han blev lam fra livet og ned og nu sidder i kørestol.

På trods af tiltalen for drabsforsøg har manden ikke siddet varetægtsfængslet under sagen.

Forsvarsadvokaten til den 17-årige, Jørgen Lange, siger til Ritzau, at han ikke har talt med sin klient om episoden og kun svagt har hørt situationen nævnt ad omveje.

De ni tiltalte i sagen, som i Field's agerede som to grupperinger, der forsøgte at slå hinanden ihjel, har siddet side om side i Københavns Byret under adskillige retsmøder over de seneste to måneder.

Torsdag var der ballade under et retsmøde i forbindelse med sagen. Tilsyneladende hidsede tilhørere nogle af de tiltalte op, så politiet måtte lægge flere af dem ned.

To af de ni tiltalte blev torsdag kendt skyldige i forsøg på manddrab, mens alle ni blev kendt skyldige i trusler og for overtrædelse af våbenloven.

Strafudmålingen finder sted senere fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip