1700 mennesker savnes stadig efter jordskælv i Ecuador

20/04/2016 11:23

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tre dage efter et jordskælv med en styrke på 7,8 ramte Ecuadors stillehavskyst, er 480 mennesker bekræftet døde. Men det tal ventes at stige voldsomt, da så mange som 1700 mennesker stadig savnes.

Det fortalte viceindenrigsminister Diego Fuentes på et pressemøde sent tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP onsdag.

Redningsarbejdere med sporhunde og gravemaskiner arbejder i døgndrift i de kystnære byer Pedernales og Manta. Men håbet om at finde flere overlevende svinder, og stanken af rådnende lig bliver stærkere og stærkere under den bagende sol, skriver AFP.

Fortvivlede pårørende går rundt blandt redningsarbejdere og bønfalder dem om at lede videre efter deres nære i murbrokkerne fra boliger, hoteller og virksomheder.

- Vi har en liste med 2000 personer, der savnes. Vi har hidtil fundet de 300, sagde viceindenrigsministeren på pressemødet tirsdag.

Ifølge de seneste officielle tal fra regeringen i Ecuador er 4605 mennesker kvæstet efter skælvet.

I takt med at håbet om at finde overlevende svinder, er mange pårørende ved at miste tålmodigheden.

- Redningsarbejdet er gået meget langsomt, og dyrebare liv er gået tabt. Vi pårørende har ventet her siden lørdag aften, siger Pedro Merro fra byen Manta og fortæller videre, at hans fætter ligger under murbrokkerne fra et sammenstyrtet marked.

En anden indbygger, Luis Felipe Navarro, siger, at han er sikker på, at der er mennesker i live under en kollapset bygning.

- Jeg har modtaget beskeder på min telefon. De siger, at der befinder sig ti mennesker i et hulrum, fortæller han.

- Men redningsarbejderne vil ikke høre på mig.

Ifølge Ecuadors præsident, Rafael Correa, har jordskælvet forårsaget ødelæggelser for mellem to og tre milliarder dollar svarende til mellem 13 og 19,6 milliarder kroner.

- Lad os ikke lukke øjnene for, at det bliver en lang og sej kamp nu. Genopbygningen vil tage år, og der må investeres milliarder, sagde han tirsdag.

Onsdag formiddag dansk tid har et nyt jordskælv ramt ud for Ecuadors kyst.

Det havde ifølge Pacific Tsunami Warning Center på Hawaii en styrke på 6,2, og epicentret lå cirka 70 kilometer vestsydvest for byen Esmeraldas i en dybde af ti kilometer.

Vidner fortæller til Reuters, at de kunne mærke rystelser. Det vides dog endnu ikke, om onsdagens skælv har forårsaget skader.

/ritzau/AFP/Reuters