18-årig anholdt i stor hashsag på Nørrebro

En 18-årig mand er anholdt for at sælge hash i en stor sag på Nørrebro i København, hvor 23 andre allerede sidder varetægtsfængslet. Københavns Politi kræver også den 18-årig fængslet.

Mændene, der er i alderen fra 15 til 41 år, er sigtet for i fællesskab at stå bag omfattende og organiseret hashhandel i Jægersborggade i perioden fra 25. september sidste år til nu.

- Det er den sidste, som vi har søgt i sagen, og vi mener, at han har været sælger, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi, til Ritzau.

- Vi har ikke kunnet finde ham på hans faste adresse, men vi anholdte ham ved en tilfældighed ved en episode i Vanløse, fortæller politikommissæren.

Tre af mændene er fuldgyldige medlemmer af Hells Angels og en er AK81'er. Resten er producenter af joints, vagter, sælgere eller stikirenddrenge.

Dommerne valgte at fængsle de mange mænd, dels fordi der er risiko for, at de på fri fod vil fortsætte deres ulovligheder, dels fordi der er fare for, at de vil påvirke politiets efterforskning.

Der er ifølge sigtelserne tale om produktion af og handel med mindst 100.583 joints indeholdende ikke under 262 kilo hashmix. Jointene er blevet solgt i Jægersborggade til et større antal personer.

I alt 29 personer blev anholdt i forbindelse med aktionen i Jægersborggade, der i årevis har være centrum for omfattende hashhandel.

Aktionen kom efter flere måneders efterforskning med videoovervågning, telefonaflytninger og hemmelige ransagninger. Desuden har en politiagent optrådt som køber af joints.

Ved aktionen, der omfattede ransagning af 30 adresser, deriblandt HA's klubhus på Svanevej, beslaglagde politiet omkring 250.000 kroner i kontanter. Hovedparten blev fundet hos fuldgyldige HA-medlemmer.

Desuden blev der fundet seks kilo hash, anabolske steroider samt blandt andet Viagra-piller. Endelig lagde politiet hånd på et større antal ulovlige knive, slagvåben, tåregas og peberspray samt to Harley-Davidson motorcykler og en Mercedes.

Den sigtede har ikke ønsket at tale med politiet, som vil kræve ham varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Dommervagten onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip