18-årig drbt af politi: USA vil lave uafhængig obduktion

USA's justitsminister, Eric Holder, har søndag krævet, at justitsministeriet gennemfører en obduktion af Michael Brown, den ubevæbnede sorte teenager, der forrige lørdag blev skudt og dræbt af en hvid politimand i byen Ferguson i delstaten Missouri, siger en talsmand.

Det amerikanske justitsministeriums talsmand Brian Fallon siger, at Holder har beordret den føderale obduktion "som følge af de ekstraordinære omstændigheder i denne sag og efter ønske fra Brown-familien."

Obduktionen, som skal foretages af en føderal retsmediciner, bliver et supplement til den obduktion, der allerede er foretaget af retsmedicinerne i Missouri.

Brian Fallon siger, at de føderale retsmedicinere vil inddrage resultaterne af obduktionen, der er foretaget af delstaten i forbindelse med efterforskningen af nedskydningen af Brown.

Nedskydningen af den 18-årige Brown forrige lørdag har afstedkommet alvorlige uroligheder i Ferguson, hvor endnu en person søndag morgen blev skudt og alvorligt såret, da politiet på ny stødte sammen med vrede indbyggere.

Skudofferet blev bragt til hospitalet af andre demonstranter under sammenstødet, hvor i alt syv personer blev anholdt.

De voldsomme uroligheder fortsætter på trods af den undtagelsestilstand, som guvernør Jay Nixon i Ferguson, Missouri, erklærede lørdag aften dansk tid.

Guvernøren ville med undtagelsestilstanden forsøge at kvæle optøjerne efter flere dage med voldelige sammenstød og plyndringer som reaktion på drabet.

/ritzau/Reuters