18-årig fængslet for tre bombetrusler mod Lalandia

En 18-årig mand fra Vestlolland er torsdag blevet varetægtsfængslet i to uger ved Retten i Nykøbing Falster for tre bombetrusler i weekenden mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Den 18-årige har klaget over fængslingen ved at kære dommerens kendelse, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Ved et tidligere grundlovsforhør valgte dommeren at give politiet tre dage til at efterforske sagen yderligere. Efterforskningen har tilsyneladende givet pote, da dommeren nu mener, at der er begrundet mistanke mod den 18-årige.

Den 18-årige har ved det første grundlovsforhør nægtet sig skyldig.

Det er uvist, hvad det er, der har fået politiet til at rette søgelyset mod den 18-årige, og hvad hans motiv menes at være.

Den første bombetrussel indløb fredag, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Læs også: Mand anholdt for bombetrusler mod Lalandia

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, og politiet kunne afblæse alarmen.

Lørdag eftermiddag indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Søndag eftermiddag kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

Politiets efterforskere har blandt andet interesseret sig for, om feriecentrets videoovervågning kan have billeder af den person, der afleverede de skriftlige trusler.

/ritzau/