18-årig løsladt efter Paris-terror

Den 18-årige mand, der blev anholdt efter terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris onsdag, er løsladt.

Manden meldte sig selv til politiet onsdag aften, da han så sit navn cirkulere på de sociale medier i forbindelse med terrorsagen. Han har været tilbageholdt af myndighederne, indtil han blev løsladt fredag ifølge avisen Le Figaro.

Den 18-årige, der havde siddet i arresten siden onsdag aften blev løsladt, da hans lærere og klassekammerater kunne bevidne, at han havde befundet sig i skolen, da angrebet fandt sted.

Det står fortsat ikke klart, hvilken rolle, politiet mener, han har haft i forbindelse med angrebet, og om han fortsat er sigtet i sagen.

Ifølge avisen Le Mondes kilder, har der aldrig været nogen tredjemand involveret i terroraktionen mod Charlie Hebdo.

Enkelte kilder har hævdet, at den 18-årige er svoger til Kouachi-brødrene, der trængte ind i Charlie Hebdos lokaler og begyndte at skyde. Brødrene blev dræbt, da politiet stormede et trykkeri, de havde belejret fredag.

Samtidig fortsætter franske politi- og militærstyrker med en storstilet eftersøgning af veninden til den mand, der fredag holdt flere gidsler i et jødisk supermarked i Paris.

I det seneste døgn har den 26-årige Hayat Boumeddine været Frankrigs mest jagede person. Gidseltageren Amedy Coulibaly veninde beskrives af de franske myndigheder som både bevæbnet og farlig.

Det franske forsvarsministerium oplyser dagen efter, at gidseltagere spredte frygt i Paris' gader, at Frankrig har besluttet at udstationere yderligere 500 soldater i Paris og omegn.

- Vi har lørdag morgen meddelt en forstærkning med yderligere 500 militærpersoner i to bølger på Ile de France, oplyser ministeriet med reference til Paris og omegn ifølge nyhedsbureauet AFP.

Samtidig samledes titusinder af mennesker over hele Frankrig for at vise deres sympati og medfølelse over for ofrene og fordømmelse af terroristerne.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip