18-årig reddede mor og baby fra overfald: "Der var blod over alt"

Den 33-årige mor og hendes søn kan takke 18-årige Jihad Talat og flere andre forbipasserende for at slippe fra det grusomme overfald med livet i behold. Mor og barn er fortsat indlagt og i kritisk men stabil tilstand.

Jihad Talat fortæller Ekstra Bladet, at han var på vej til fodboldtræning, da han så overfaldet på Tornsangervej i Københavns nordvestkvarter mandag eftermiddag.

- Jeg ser en mand hugge løs på en kvinde og en lille dreng med en kniv. Når han ikke stak, så trampede han på dem. Så prøver jeg at løbe imod ham, men så kigger han op på mig, og så fryser jeg. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg ser en mand løbe væk. Så tænker jeg, hvorfor løber han? Vi bliver jo nødt til at stoppe det her, fortæller Jihad Talat avisen.

Læs også: Kvinde og barn stukket ned i København: Vidner kæmpede mod overfaldsmanden

Da han ser en anden mand løbe til, vågner han af sin handlingslammelse og spæner selv derhen. Herefter følger lidt af en kamp, hvor flere personer forsøger at holde manden, mens Jihad Talat vrister kniven ud af hans hænder.

Oplevelsen har sat dybe spor i den unge mand, som har fået krisehjælp.

- De ligger på jorden helt livløse. Halsen er helt åben og der er blod over alt. Det er et syn, som jeg aldrig vil glemme, siger han.

Læs også: Far sigtet for dobbelt drabsforsøg er på tålt ophold

Den 33-årige kvindes eksmand blev tidligere i dag varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig.

Manden er somalisk statsborger med flere røveri- og voldsdomme bag sig. Han var allerede udvist af landet, men er her på såkaldt tålt ophold, da situationen i Somalia er for usikker til, at han kan udvises dertil.

 

Dagens Gossip