18-årige Robin samler ind for at få sin syge mor hjem: 'Hun ville have gjort det samme'

18-årige Robin Hougaard har oprettet en facebookside, hvor han samler penge ind til sin mor, Hanne Astrup Tornvig.

Den 39-årige kvinde lider af en kronisk lungesygdom. I søndags tog hun på ferie i Tyrkiet med en veninde, og inden da tog hun en medicinsk kur for at forhindre lungebetændelse, mens hun er i udlandet.

LÆS OGSÅ: Thomas' rørende tak til organdonorer: I gav mig livet igen

Men i flyet gik det alligevel galt: Hanne Astrup Tornvig, som er vant til at rejse, fik pludselig problemer med at trække vejret, og da de landede i Tyrkiet, havde hun blålige læber.

Derfor valgte den lungesyge kvinde og veninden at tage på et tyrkisk hospital. Her viste det sig, at Hanne Astrup Tornvig var meget syg, og hun blev straks lagt i koma.

Nu sidder 18-årige Robin Hougaard tilbage i Danmark, og vil gerne have sin mor hjem fra den mildest talt mislykkede ferie.

LÆS OGSÅ: Dumbledore sender dybtfølt brev til pige, der overlevede skudmassakre

Men fra torsdag lukkede forsikringsselskabet kassen i, og ville ikke betale mere til Hanne Astrup Tornvigs sygdomsophold i Tyrkiet, hvor hun fortsat ligger i respirator.

Robin Hougaard har fået at vide, at det vil komme til at koste omkring 300.000 kroner at få sendt sin mor hjem.

Derfor har han nu oprettet en Facebookside, hvor folk kan donere penge til hans mors hjemsendelse via SOS International.

LÆS OGSÅ: En halv million samlet ind: I morgen går Jespers drøm i opfyldelse

Og allerede på omkring et halvt døgn er det lykkedes at samle 35.000 kroner ind til at få Robin Hougaards mor hjem igen.

Ud over pengene vælter det også ind med ros til den unge drengs flotte initiativ.

- Men for mig er det jo en selvfølge. Hun ville have gjort det samme for mig, siger Robin Hougaard til Dagens.dk, da vi fanger ham på vej til et interview med Radio 24/7.

- Min mor og jeg har et helt specielt bånd. Vi er ikke bare mor og søn, vi er også bedste venner. Hun har altid støttet mig, blandt andet også, da jeg sprang ud som homoseksuel. Lørdagen før hun tog af sted holdt vi stor 18 års fødselsdagsfest for mig, så det er svært at forstå, at hun nu ligger dødssyg i Tyrkiet, siger den seje dreng.

LÆS OGSÅ: Hospital tilbyder vinsmagning til uhelbredeligt syge og døende patienter

Robin Hougaard er født og opvokset i Holstebro, men flyttede til Søborg, da han fandt sin kæreste, Rasmus Granlund. Kæresten har været med fra sidelinjen gennem hele den grimme situaion.

- Jeg er så stolt af ham. Især, når han jo kun er 18 år gammel. Han har selv stablet alt det her på benene og ringet til medierne for at få historien frem, siger en rørt Rasmus Granlund til Dagens.dk

Hjemme i Holstebro har en veninde fået politiets tilladelse til at lave en fysisk indsamling på gaden, og Robin Hougaard har hørt, at der er planer om noget lignende i Københavns gader.

Han er helt overvældet over den store støtte - og ifølge ham var det en helt bevidst strategi at få medierne med.

LÆS OGSÅ: Filmstjerne Adam Sandler ringer til kræftramt otte-årig efter dette blogindlæg

- Der var desværre nogle, der begyndte at stille spørgsmålstegn ved, om det var en falsk indsamling, jeg lavede på Facebook. Så jeg tænkte, hvad med lige at kigge i medierne? siger Robin Hougaard.

 

 

Dagens Gossip