18 indere anholdt for at lynche sigtet voldtægtsmand

Politiet i Indien har søndag anholdt 18 personer, efter at en rasende menneskemængde stormede et fængsel og lynchede en mand, der var anholdt og sigtet for at stå bag en voldtægt.

Spændingerne er fortsat høje, efter at sagen flere gange har udviklet sig, siger en højtstående officer.

Politiet anholdt mændene for optøjer i Dimapur i det nordøstlige Indien, men det er uklart, om de er direkte involveret i drabet på den sigtede voldtægtsmand, hvis krop blev hængt op i byens klokketårn.

Han stod anklaget for at have voldtaget en 19-årig kvinde gentagne gange.

- Indtil videre har vi anholdt 18 personer for optøjer og ulovlig forsamling, siger politiinspektør Wabang Jamir.

Den 35-årige omkomne, der menes at være fra Bangladesh, sad fængslet, fordi politiet mistænker ham for at stå bag voldtægten.

Torsdag brød menneskemængden ind i højsikkerhedsfængslet i byen Dimapur, hvor manden sad fængslet. De flåede tøjet af manden og trak ham ud i byens gader, har avisen Hindustan Times skrevet.

Den mistænkte voldtægtsmand blev ifølge avisen banket til døde, og herefter blev hans lig hængt op klokketårnet.

Spændingerne har været stigende i Dimapur, siden den sigtede blev anholdt 24. februar.

Torsdagens hændelse kommer efter en heftig debat i Indien, efter at regeringen har nedlagt forbud mod at vise en BBC-dokumentar om en brutal gruppevoldtægt af en student i 2012. Dokumentaren "Indiens døtre" vises søndag aften på DR1.

Gruppevoldtægten satte gang i nationale protester og vakte international harme mod voldtægter i Indien. Den kastede lys på, at der sker udbredt seksuel vold mod kvinder i landet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip