19-årig asylansøger politianmeldt efter ekstremistisk adfærd på skole

Skrevet af Jesper Larsen

19/12/2015

Mest læste i dag

En 19-årig mandlig asylansøger fra Syrien er blevet meldt til politiet, efter at han onsdag på Tinglev Skole ved Aabenraa skrev en sætning på en tavle, der gav mistanke om radikalisering, skriver Jyske Veskysten. 

Den 19-årige asylansøger, der er tilknyttet Uge Asylcenter, modtager sammen med andre asylansøgere danskundervisning på Tinglev Skole, og efter undervisningen onsdag skrev han følgende sætning på tavlen:

'Wrong is the new right. I’m just going to do it anyway to make sure, it’s a bad idea' – hvilket betyder 'Forkert er det nye rigtige. Jeg gør det bare alligevel for at sikre, at det er en dårlig ide.'

Ifølge Jyske Vestkysten placerede den 19-årige syrer også et legetøjsgevær nær tavlen.

Episoden fik skoleledelsen på Tinglev Skole til at melde manden til politiet, der ser alvorligt på sagen.

- Man kunne i en vis udstrækning afkode sætningen som en form for radikalisering. Derfor ser vi med alvorsøjne på sagen, siger leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Bent Thuesen til Jyske Vestkysten.

Han forklarer, at man nu har afhørt den 19-årige syrer, som beklager optrinnet på skolen.

På Tinglev Skole har flere forældre ifølge skolebestyrelsen valgt at holde deres børn hjemme fra de afsluttende skoledage på grund af episoden, og under fredagens juleafslutning havde politiet sendt ekstra patruljer ud til skolen for at berolige de bekymrede forældre, skriver Jyske Vestkysten.