19-årig bag knivdrab i London er nordmand

Den 19-årige, som er sigtet for knivdrab i London, er en nordmand med somalisk baggrund. Der er fortsat ingen beviser for, at motivet var terror, oplyser det britiske politi ifølge NTB.

En ledende politimand, Mark Rowley, siger til journalister, at den dræbte amerikanske kvinde, som blev stukket ihjel på den centrale plads Russell Square sent onsdag, var amerikansk statsborger.

Kvinden var ifølge tidligere oplysninger i begyndelsen af 60'erne.

Fem personer blev såret ved angrebet. To af dem er fortsat indlagt på et hospital torsdag eftermiddag.

Der findes ikke noget bevis for, at den 19-årige var radikaliseret, påpeger det britiske politi.

- Efterforskningen tyder i stigende grad på, at denne tragiske episode er udløst af mentale problemer, siger Rowley, som talte til journalister uden for New Scotland Yards hovedkvarter i London.

- Vi mener, at der var tale om et spontant angreb, og at ofrene var valgt tilfældigt, siger han.

- Intet tyder indtil videre på, at den mistænktes norske nationalitet og somaliske baggrund har relevans for motivet til hans handlinger, siger politimanden.

Han siger, at politiet er ved at gennemsøge en lejlighed i det nordlige London og en lejlighed i det sydlige London. Politifolk har afhørt den anholdte og interviewet den mistænktes familie.

Øjenvidner er også blevet afhørt om drabet, som Rowley kalder drabet "forfærdeligt".

Han siger, at den mistænkte blev skud med en strømpistol og tilbageholdt af politifolk mindre end seks minutter efter politiet var blevet alarmeret.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip