19-årig dansker er dræbt i Syrien

Skrevet af admin

31/07/2014

Mest læste i dag

Ahmad Hallak fra Viby er blevet dræbt i krigen i Syrien. Det skriver TV2 Østjylland, som har snakket med ofrets familie. Den 19-årige mand var rejst til Syrien med det formål at deltage i hellig krig.

Det var ifølge familien hans stærke religiøse overbevisning og inspiration fra religiøse folk fra det vestlige Aarhus, der motiverede den unge mand til at tage af sted.

Men 21. juni gik det galt, og Ahmad Hallak blev ramt af en vejsidebombe. Han blev i de efterfølgende dage behandlet på tre forskellige hospitaler, og den 28. juni døde han af sine kvæstelser.

Ahmad Hallak klarede næsten et år i det borgerkrigsramte land, skriver TV2 Østjylland. Han rejste til landet i juli 2013 sammen med sin 21-årige storebror. Det var først da brødrene rejste ind i Syrien fra Tyrkiet, at familien hørte om planen. Broren befinder sig ifølge familien stadig i Syrien.

PET vurderer, at flere end 100 personer er rejst fra Danmark til Syrien for at deltage i krigen. Mindst 10 er blevet dræbt i kampene, mens omkring 50 foreløbig er vendt hjem igen.

De udrejsende er overvejende sunnimuslimske mænd i alderen 16-25 år. Men der er også kvinder iblandt.

Hovedparten af de udrejste har været i kontakt med grupper, der har en militant islamistisk dagsorden. Eksempelvis har mindst 10 danskere kæmpet eller kæmper med den islamistiske gruppe Islamisk Stat - tidligere den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil).

/ritzau/