19-årig idømmes fængselsstraf for Rema-overfald

Et groft overfald mod en Rema 1000-ansat lillejuleaften sidste år betyder fængsel i et år og ni måneder for den 19-årige gerningsmand SA.

Det har Retten i Glostrup besluttet torsdag.

Overfaldet skete, da den 19-årig og en anden ukendt gerningsmand ville røve Rema 1000-forretningen i Albertslund.

Den 42-årige ansatte TD mistede 2,3 liter blod, da han blev stukket to gange i ryggen. Kniven punkterede hans lunge og gennemskar en pulsåre, hvilket bragte den 42-årige i livsfare.

Den 19-årige blev tiltalt for forsøg på drab, men Retten i Glostrup frikendte ham tidligere på dagen torsdag.

I stedet for blev han kendt skyldig i grov vold og røveriforsøg. Retten mener, at det er bevist, at det var ham, der sprayede peberspray i hovedet på den ansatte. Men retten mener ikke, det var ham, der førte kniven.

En 18-årig, som også er tiltalt i sagen, er blevet helt frifundet i forholdet omkring Rema 1000-røveriet. Retten mener ikke, at anklagemyndigheden har kunnet bevise, at han var den anden gerningsmand.

Han går dog ikke fri for straf af den grund. Cihan Ekiz idømmes tre års fængsel og en betinget udvisning for et røveri mod en guldsmed 21. december sidste år samt for to gaderøverier. I alt var den nu 18-årige tiltalt i 14 forhold.

Straffene er i underkanten af, hvad anklager Sune Ploug Sørensen havde ønsket. Men han vil nu tage rettens dom til efterretning.

- Jeg er overordnet tilfreds med, at vi har fået dømt nogle personer for de her grove røverier, som fandt sted i Albertslund sidste år, siger han.

Den 42-årige butiksansatte TD har under retssagen forklaret, hvordan han husker, at overfaldet foregik:

- Jeg skal til at køre ting ind, der står foran butikken. Så står der to gutter med bandanaer på i indgangen og råber, at det er et røveri. Så står jeg bare og tænker: Det her - det er bare løgn.

Efter at en af røverne sprayede ham i øjnene med peberspray, opstod der tumult, da de prøvede at flygte. Den ene røver slår ud efter TD, som har fået fat i armen på den anden.

- Så er der en kunde, der råber, at jeg er blevet stukket i ryggen. Og så opdager jeg, at blodet driver ud af mig, lød forklaringen fra den 42-årige.

Anklagemyndigheden vil nu se på, om rettens afgørelse skal ankes til landsretten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip