19-årige Amalie var udviklingsminister for en dag

19-årige Amalie Kæseler Akselsen fra Odense fik jobbet som udviklingsminister for en dag, da gymnasieelever over hele landet var ude at arbejde for Operations Dagsværk. Og Amalie kom ikke sovende til sine penge.

Operation Dagsværk er kun et par timer gammel, og 19-årige Amalie er i gang med det første af mange interviews.

Amalie har fået den ultimative Operations Dagsværk-tjans. Hun er vikar for en dag for udviklingsminister Christian Friis Bach.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver både spændende og interessant, siger hun.

Støtte til atommagt

Under Operation Dagsværk arbejder gymnasieelever landet over én dag og giver de penge de tjener til et U-land, - i år går de til Sierra Leone i det vestlige Afrika.

19-årige Amalie Kæseler Akselsen fra Odense har fået jobbet som ministervikar blandt mange ansøgere. Ministeren er selv på rejse i Pakistan, men han har i forvejen givet sin vikar nogle opgaver.

- Det er ikke kun noget vi laver, fordi det kunne være et sjovt Operation Dagsværk-job. Der er faktisk nogle ting, som ministeren gerne vil have et ungt menneskes holdning til. Til nogle af de dilemmaer ministeren sidder med til daglig når de 16 milliarder, der gives i U-landsbistand deles ud, fortæller presserådgiver i udviklingsministeriet, Poul Kjær.

MInisterløn: 500 kroner

En af de ting ministeren gerne vil have Amalies holdning til er for eksempel om Danmark skal støtte atommagten Pakistan? Eller hvad, hvis ministervikaren får et tip om, at der er korruption hos samarbejdspartnere i Sierra Leone. Det land, der skal modtage pengene fra Operation Dagsværk.

- Jeg synes det er nogle svære problemstillinger, men også meget spændende,” siger Amalie Kæseler Akselsen, der efter en dagstjans i ministerstolen godt kunne tænke sig at arbejde videre med politik, slutter Amalie Kæseler Akselsen.

Hun tjente 500 kroner som ministervikar. Penge der går til Operation Dagsværk-projektet i Sierra Leone.

Se videoen nedenunder...

 

Dagens Gossip