19-årige Freja: Skodjobs er det bedste, der er sket for mig

For nylig var der igen debat om, hvorvidt færdiguddannede akademikere og andre arbejdsledige skal sige ja til såkaldte 'skodjobs', hvor der hverken er høj løn eller prestige. 

Men selvom modstanden ofte er stor, kan der være rigtig god værdi at hente, skriver den 19-årige Laura Fokdal i et debatindlæg i Berlingske. 

Hun startede med at gå med reklamer som 13-årig, og som 15-årig fik hun arbejde hos den lokale bager, hvor hun lærte noget om ansvarsfølelse og selvstændighed. 

Senere gik turen til Dyrehavsbakken, hvor hun måtte stå model til lidt af hvert. 

- Da jeg var 16 fik jeg job på Dyrehavsbakken. Der er jeg blevet spyttet i hovedet og blevet kaldt alverdens ting. Det lærte mig noget om de sociale lag, som jeg aldrig er blevet konfronteret med i min barndom. Der lærte jeg at være hårdhudet, og at jeg ikke skal finde mig i hvad som helst, skriver hun i Berlingske. 

Hun understreger, at det aldrig er økonomisk nød, der har sendt hende på arbejdsmarkedet, men snarere end trang til at være en del af noget og bidrage. 

Hun er træt af hele debatten omkring job med lav prestige, der konsekvent bliver beskrevet som 'skodjobs'.

- Jeg synes, at vi skal droppe begrebet 'skodjob' og anerkende, at uanset hvilket job, du er i, så vil du lære ufatteligt meget af det. Jeg ville på ingen måde være den samme person, hvis jeg ikke havde haft de jobs, som jeg har haft – og det er jeg uendeligt taknemmelig for, skriver hun i Berlingske. 

 

 

 

Dagens Gossip