19 personer er dræbt i mineulykke i Kina

Skrevet af admin

24/03/2016

Dagens topnyheder

Mindst 19 personer er omkommet i en kulmineulykke i Kina. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Både kinesiske medier og myndigheder siger torsdag, at det er den værste mineulykke i Kina i år.

Ulykken skete i den nordlige Shanxi-provins i en mine, der er ejet af selskabet Shanxi Datong Coal Mine Group.

Provinsens kommunistiske ungdomsparti siger via officielle profiler på kinesiske sociale medier, at 129 minearbejdere var på arbejde, da ulykken fandt sted. Partiet skriver også, at efterforskningen af ulykken er påbegyndt, skriver AFP.

Kina er verdens største producent af kul, og det er derfor ikke unormalt, at der sker dødelige ulykker af den slags, der indtil videre har kostet 19 personer livet.

Ifølge det statslige kinesiske nyhedsbureau, Xinhua, er det officielle tal for årlige dødsfald blevet mindre det seneste årti, og tallet er nu under 1000 dødsfald om året.

Mange af ulykkerne sker ifølge AFP som følge af, at minebosser stikker penge i lommen, som de ellers får stillet til rådighed for at skabe sikkerhed for minearbejderne.

Ud over minearbejdernes dårlige sikkerhed bliver industrien også presset økonomisk, og Kina har erklæret, at landet vil skære op mod to millioner arbejdspladser i kul- og stålindustrien.

Den seneste større mineulykke fandt sted, da 21 mennesker døde i en brand i en mine i den nordøstlige provins Heilongjiang i november.

/ritzau/