193.000 gæster satte ny Økodag-rekord

Fødevareminister Dan Jørgensen var med til at lukke øko-køerne ud på græs på Bækkenstoft i Kirke Hyllinge sammen med Økologisk Landsforenings formand, Per Kølster.

- De sprang og sprang og sprang - og de kom helt hen til os. De var rigtigt sjove, og jeg tror, de var glade.

Sådan lød reaktionen fra fireårige Ida Schønberg, der var en af de 193.000 gæster, som i går var med til at lukke de økologiske køer på græs til Økodag. Præcis kl. 12 åbnede staldportene på de 70 økologiske gårde overalt i landet, og øko-køerne sprang og dansede ud på marken.

- Det er fantastisk dejligt, at så mange mennesker tager ud for at opleve det økologiske landbrug på første hånd, når de økologiske landmænd inviterer. Økodag er virkelig en festdag for både dyr og mennesker. Man kan ikke undgå at blive smittet af køernes begejstring, når de løber deres kåde forårsløb, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Han deltog i den officielle åbning af Økodag på Bækkenstoft i Kirke Hyllinge på Sjællland, hvor også fødevareminister Dan Jørgensen var med til at lukke køerne ud i det fri. Her var ca. 7.000 gæster, fortrinsvis fra hovedstadsområdet, mødt op for at byde gårdens 200 økologiske malkekøer velkommen udenfor.

Børnene ser hvor mælken kommer fra

- Det er en fornøjelse at se, køerne springe ud på markerne, og det er især godt at se så mange børn her. Børn er fremtidens forbrugere, og jeg synes, det er vigtigt, at børn ved, hvor maden kommer fra, og hvad forskellen er på økologisk og konventionelt landbrug, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Alle økologiske køer er sikre på at komme på græs hele sommerhalvåret, mens det er 16 procent af de ikke-økologiske køer, der kommer ud af stalden. 

Økodagen gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Naturmælk, Thise, Them og Øllingegaard.

 

Dagens Gossip