2-årig ‘heksedreng’ udstødt af landsbyen - blev reddet af danske Anja

Den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén går lige nu verden rundt efter en redningsaktion i Nigeria.

I slutningen af december delte hun på Facebook en række billeder af en lille toårig dreng, som var udsultet og udstødt.

- Jeg har set meget her i Nigeria igennem de sidste 3 år. Jeg har forskånet jer for mange oplevelser når vi har været på redningsmissioner. Tusindvis af børn bliver beskyldt for at være hekse og vi har både set tortur af børn, døde børn og forskræmte børn. Billederne her viser hvorfor jeg kæmper. Hvorfor jeg har solgt alt hvad jeg ejer. Hvorfor jeg bevæger mig ud på usikker grund. Hvorfor den nye dokumentar er så vigtig for DINNødhjælps arbejde så vi kan råbe verdens ledere op så vi kan få sat fokus på overtroen i Nigeria!, skriver hun på sin selvoprettede organisation, Din Nødhjælps, Facebook-side.

 

Anja Ringgren Lovén valgte at døbe drengen Hope. Alene, fordi hun og de frivillige blot kunne håbe på, at han ville overleve.

Læs også: Restaurant i Århus udsat for indbrud: Politiet havde ikke tid, så ejeren tog sagen i egen hånd http://www.dagens.dk/krimi/restaurant-i-%C3%A5rhus-udsat-indbrud-politie...

En god måneds tid efter klarede han sig allerede meget bedre. 

- Vi er lige kommet tilbage fra sygehuset og Hopes tilstand er nu meget stabil. Han får blodtransfusion hver dag så han kan få tilført røde blodceller. Han har mange orme i hans afføring. Ormene giver ham en del smerter. Han spiser selv og han er ude og gå lidt hver dag, skriver Anja Ringgren Lovén til billederne af den lille dreng, der synligt klarer sig bedre.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip