20-årig falsk Google-direktør sigtet for svindel

En nu 20-årig mand brugte sin Nem-id til at logge sig ind i Erhvervsstyrelsens selskabsregister, cvr-registret, hvor han ifølge en sigtelse skrev sig selv på som direktør for Google Danmark.

Den nyerhvervede titel gav ifølge politiet adgang til et kreditkort fra Eurocard, hvorefter han flittigt gjorde brug af den høje kreditramme fra 24. februar og en måned frem, skriver DR Nyheder.

- Kortet er misbrugt for 630.000 kroner, og han er sigtet for yderligere forsøg på bedragerier på omkring 400.000 for anden kriminalitet, siger Henning Schmidt, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, til DR Nyheder.

Den 20-årige mand har ifølge politiet indlogeret sig på det ekstravagante Hotel d'Angleterre, købt dyre biler og Gucci-tasker.

Google fik senere sat en stopper for kreditkortets muligheder for den dengang 19-årige mand.

Den 20-årige har tidligere udtalt til Jyllands-Posten, at han gjorde det "for sjov". Det er dog uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Københavns Politi efterforsker i øjeblikket to svindelnumre, som angiveligt er foregået på samme måde ved at ændre i cvr-registret. Syd- og Sønderjyllands Politi har en enkelt sag.

Alle har brugt ændringer i cvr-registret til for eksempel at bestille varer på firmaers regning.

Google Danmark kræver nu erstatning fra den 20-årige mand.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip