20-årig frikendt: Offer ville lokke røver til flere røverier

Skrevet af admin

13/12/2013

Dagens topnyheder

En 20-årig mand fra Svendborg blev fredag i Retten i Odense frifundet for to hjemmerøverier samt for trusler og for vold.

Den unge mand, der har haft sin gang i det sydfynske misbrugsmiljø, blev dog idømt fængsel i et år og ni måneder for et røveri fra 2011, som han tidligt i forløbet erkendte. Den 20-årige blev efterfølgende løsladt.

- Det er et fantastisk godt resultat for os. Det viser, at anklagemyndigheden har skudt helt over målet ved at køre det her som en nævningesag og ved at mene, at han skulle idømmes en straf på over fire års fængsel, fortæller forsvarer Andro Vrlic.

Sagen er spektakulær, da den forurettede fra det erkendte røveri i et hævntogt forsøgte at lokke den 20-årige mand til at begå yderligere røverier.

Gennem et mellemled fik den 20-årige oplyst, hvor værdierne i en ejendom i Svendborg var opbevaret, og det var planen, at han skulle lokkes i et bagholdsangreb, fortæller Andro Vrlic.

- Det har været en speciel sag i og med, at den forurettede - som så ikke blev forurettet i de to sager, idet røverierne aldrig blev gennemført - ligefrem havde lagt madding ud, siger forsvareren.

- Min klient er ovenud glad nu, og han skal hjem og holde jul med sin kæreste og sin nyfødte søn.

/ritzau/