20-årig nordjyde tiltalt for at dræbe hele sin familie med knivstik

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Der er nu rejst tiltale mod en 20-årig mand fra Nordjylland, der skal have dræbt sin far, sin mor og sin storebror med knivstik sidste år. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Manden er tiltalt for tre tilfælde af manddrab, og sagen vil formentlig begynde i Retten i Aalborg inden længe. Et anklageskrift er blevet udarbejdet, og heraf fremgår det, at manden skal være trængt ind i sine forældres hus om natten 26. august.

- Han kørte ud på forældrenes bopæl og slog sin far, sin mor og sin storebror ihjel med en køkkenkniv, lyder det fra senioranklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.

Storebroren var tre år ældre end den tiltalte 20-årige mand.

Politiet modtog 26. august klokken 2.50 sidste år en anmeldelse om, at tre personer på en landejendom i Gandrup øst for Aalborg havde mistet livet. Kort tid efter meldte den dengang 19-årige mand sig selv til politiet.

Motivet til drabene har indtil videre været ukendt, men Peter Rask kan fredag løfte lidt af sløret for, hvad der har drevet den unge mand til at dræbe sin familie.

- Man kan koge det ned til, at han havde en uoverensstemmelse med faren, siger han.

Anklagemyndigheden har bedt om, at den 20-årige mand bliver dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

- Det sker, fordi han var sindssyg i gerningsøjeblikket. Han er af Retslægerådet blevet erklæret skizofren og er også blevet mentalt undersøgt på retspsykiatrisk afdeling i Aalborg. De er nået frem til samme konklusion, siger Peter Rask.

Retssagen mod den tiltalte forventes snart at gå i gang i Retten i Aalborg.

/ritzau/