20-årig tilstår: Strandræs kostede Niklas livet på Rømø

Ann Katrine Warren

|

23/08/2013

Dagens topnyheder

Kombinationen af alkohol og dristig leg med hestekræfter endte tragisk, da en bil forulykkede på stranden på Rømø tidligt om morgenen den 11. juli. Nu har en 20-årig mand erkendt, at han sad bag rattet ved ulykken, der kostede den 21-årige Niklas Fyhring Sørense livet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Den 20-årige har tidligere forklaret, at han inden kammeraterne kørte strandræs havde drukket alkohol. På stranden ville han lave en håndbremsevending. Den gik galt, og bilen rullede rundt. Syd og Sønderjyllands Politi oplyser, at den unge mand er sigtet for uagtsomt manddrab, og at sagen vil komme for Retten i Sønderborg den 4. september som en tilståelsessag. Den 20-årige har siddet varetægtsfængslet siden ulykken.

Det har tidligere været fremme, at bilen forulykkede med 100 kilometer i timen på Lakolk Strand.

Vennerne i bilen var fulde, og efter ulykken valgte bilens ejer at køre bilen en kilometer væk fra ulykkesstedet i forsøg på at undgå en spiritusdom. Nu har den 20-årige altså fået en langt mere alvorlig sigtelse.

LÆS OGSÅ: Sådan døde Niklas Fyhring Sørensen

I første omgang troede vennerne, at Niklas Fyjring Sørensen blot havde lagt sig til at sove. Det var en forbipasserende kvinde, som slog alarm, så hun opdagede den havarerede bil.  

Niklas Fyhring Sørensen blev student sidste sommer.