20 dræbt efter angreb på pigeskole i Gaza

Et israelsk angreb mod en FN-drevet pigeskole i den nordlige del af Gazastriben har kostet mindst 19 personer livet og såret 125 andre natten til onsdag.

Omkring 3000 palæstinensiske flygtninge befandt sig ifølge FN på skolen, som bliver brugt som tilflugtssted for mange af de cirka 200.000 personer, der lige nu er internt fordrevet i Gazastriben på grund af konflikten.

Skolen ligger i Jabalia-flygtningelejren, som er den største flygtningelejr i Gaza med omkring 120.000 personer. Området har været under israelsk beskydning det seneste døgn.

- Der kom fem granater - israelske artillerigranater - som ramte folk og dræbte mange, mens de sov. De folk er kommet her, fordi det netop er udpeget af FN som et ly fra krigen, siger Khalil al-Halabi, chef for FN's organisation til hjælp for palæstinensiske flygtninge, UNRWA.

Tidligere natten til onsdag blev en række palæstinensere dræbt under forskellige angreb. Blandt andet mistede en 11-årig handicappet pige livet. Onsdag formiddag melder palæstinensiske myndigheder, at en familie på syv personer er blevet dræbt i det sydlige Gaza.

I alt er dødstallet i Gazastriben onsdag formiddag oppe på mindst 1270 personer ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheders optælling. Tusinder er blevet såret.

På den israelske side af konflikten har 53 soldater og tre civile mistet livet, siden Israels hær for mere end tre uger siden indledte sin offensiv i området.

Det er ikke første gang, Israel rammer en skole i Gaza under den 23 dage lange konflikt. Tidligere er en FN-drevet skole blevet beskudt af israelske kampvogne, hvilket slog 15 personer ihjel. Andre skoler er blevet bombet, uden at nogen var til stede.

Målet med den israelske militærmission, som blev iværksat 8. juli, er at nedkæmpe militante fra Hamas-bevægelsen og at ødelægge de militantes underjordiske tunneler, der fører fra Gaza ind i Israel.

Mange civile har dog mistet livet under konflikten, hvor udsigten til en våbenhvile er uklar.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip