200 ventes at deltage i fakkeloptog mod rockere

Elo Christoffersen

11 år siden

|

12/06/2013

Dagens topnyheder

200 personer ventes i aften, at deltage i fakkeloptoget på Akseltorv i Kolding. Dermed tager koldingenserne til genmæle overfor byens rockere, som har chikaneret, truet og afpresset lokale erhvervsdrivende.

- Alle koldingensere kan være stolte af den opbakning, som vi i aften i fællesskab giver byens erhvervsdrivende. De er blevet truet af kriminelle, men de skal vide, at byen står samlet bag dem. Jeg håber, at det vil give de erhvervsdrivende modet til at kæmpe videre trods trusler. Den tatovør som er bukket under, kan vi måske ikke hjælpe, men sammen kan vi sørge for, at andre ikke skal lide samme skæbne. Det er med det håb og derfor, vi samles i aften, siger initiativtager til Rockerneudafkolding og folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen.

Næsten 2.000 personer har bakket op på Facebook og 200 personer har meldt sig til fakkeloptoget.

Fakkeloptoget starter i aften klokken 19.30 på Akseltorv i Kolding.

Fakta om fakkeloptoget:

Demonstrationen starter med en velkomst ved initiativtager Christian Rabjerg Madsen. Herefter tændes faklerne.

Klokken 19.40 går demonstrationen i fakkeloptog fra Rådhuspladsen/Akseltorv ned ad Jernbanegade (gågaden), drejer til højre af Gråbrødregade, drejer til højre af Klostergade, går videre af Helligkorsgade og går til højre af Østergade og slutter igen på Akseltorv.

Efter optoget vil der være taler ved:

Knud Erik Langhoff, Konservative

Christian Haugk, Socialdemokraterne

Jesper Elkjær, Radikale

Benny Dall, Enhedslisten

Hans Holmer, SF

Dansk Folkeparti ønsker ikke at deltage i demonstrationen. Partiet mener, at det skaber unødig opmærksomhed omkring rockernes tilstedeværelse i Kolding og kunne forsinke politiets opklaringsarbejde. Dansk Folkeparti mener desuden, at det mere er et arrangement, til profilering af Christian Rabjerg Madsen's person end til det formål der er beskrevet overfor partiet.

Heller ikke Venstre deltager i aften.

Christian Rabjerg Madsen afrunder og demonstrationen slutter ved 21-tiden.

Der er indkøbt fakler til fakkeloptoget.