2000 tyske moskeer inviterer til åbent hus i kamp mod IS

Flere end 2000 moskeer i Tyskland inviterer alle tyskere til at deltage i eller overvære den kommende fredagsbøn.

Det sker for at protestere mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) og samtidig sende et fælles signal til de unge tyske muslimer, der overvejer at tage til Irak eller Syrien for at kæmpe side om side med de militante fra IS.

- Vi vil gøre det helt klart, at terrorister og kriminelle ikke taler på islams vegne, at de har trådt på vores religion, og at mordere og kriminelle ikke har nogen plads i vores rækker eller i vores religion, sagde lederen for Muslimernes Centralråd, Aiman Mazyek, tirsdag på en pressekonference i Berlin.

Fire muslimske foreninger står bag invitationen til at deltage i fredagsbønnen, og samme dag arrangerer grupperne også en række fredsdemonstrationer over hele Tyskland, hvor indenrigsminister Thomas de Maizière og Berlins borgmester Klaus Wowereit også vil deltage.

Thomas de Maizière bad i sidste uge Tysklands fire millioner muslimer om at være på vagt over for IS' rekruttering i landet. Det skete i forbindelse med, at han offentliggjorde et forbud med den ekstreme organisation.

De tyske myndigheder vurderer, at cirka 400 tyskere har sluttet sig til IS i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters