200.000 passagerer: Omfattende pilotstrejke i Lufthansa

Piloterne i det tyske luftfartsselskab Lufthansa indledte mandag en todages strejke, efter de tyske lokomotivførere i weekenden nedlagde arbejdet.

Det har fået mange tyskere til at rase.

Tysklands største dagblad Bild skriver, at "pingpong-strejkerne lammer vores økonomi". I dagens avis beskyldes de 10.000 piloter og 20.000 lokomotivførere for at have taget 80 millioner tyskere som gidsler.

Regeringen nedtoner dog de økonomiske konsekvenser. Strejken vil "påvirke nogle sektorer i økonomien", men ikke ændre spådommen om en tysk vækst på 1,2 procent i 2014, hedder det.

Lufthansa-piloternes strejke har i første omgang ramt de korte og mellemlange ruter. 27 afgange mellem Frankfurt og København/Billund vil blive berørt mandag og tirsdag, skriver check-in.dk.

I alt ventes 200.000 passagerer at blive ramt af strejken, og tirsdag vil arbejdsnedlæggelsen også gå ud over langdistanceflyvninger.

Piloterne kræver mulighed for at gå på pension som 55-årige, og at de sikres bedre pensionsordninger.

Lufthansas ledelse siger, at den ikke forstår, hvorfor piloternes fagforening ikke er villig til at finde et kompromis i konflikten.

- Strejkerne gør ikke kun økonomisk skade, men de skader også vores image, og konsekvenserne vil være betydelige, selv om de endnu ikke står klart, siger Lufthansas økonomichef, Markus Wahl.

Det er ottende gang i år, at piloterne i Lufthansa går i konflikt.

Lokomotivførerne, der strejkede i weekenden, kræver højere løn og kortere arbejdstid.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip