21 civile meldes dræbt under syriske luftangreb

Det syriske regimes luftangreb mod byen Al-Bab i det nordlige Syrien, der kontrolleres af den militante gruppe Islamisk Stat (IS), skal have dræbt 21 civile og såret 100 andre.

Det rapporterer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der får sine oplysninger fra et bredt kildenetværk i Syrien. Et barn skal være blandt de dræbte.

Ifølge observatoriet har syriske kampfly kastet syv tøndebomber og andre eksplosiver mod Al-Bab, der ligger omkring 42 kilometer nordøst for Syriens største by, Aleppo.

Regimet har gentagne gange angrebet Al-Bab, der betragtes som en af Islamisk Stats højborge i det nordlige Syrien.

Det syriske militær benytter i stadig højere grad tøndebomber, der bliver kritiseret af menneskerettighedsgrupper som værende et særligt brutalt våben, der ofte koster civile livet ved tilfældigheder.

Tøndebomber er typisk lavet af store olietønder, store gasflasker eller vandtanke, der er fyldt med sprængstoffer og metalstykker.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters ventes dødstallet ved angrebet i Al-Bab at stige, da tilstanden hos flere af de sårede er alvorlig.

En amerikansk-ledet koalition bomber også Islamisk Stats stillinger i Syrien, men luftangrebene koncentreres mod mål i det nordlige og østlige del af landet nær grænsen til Tyrkiet og Irak. Koalitionen koordinerer ikke sine angreb med styret i Damaskus.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip