21 dræbt i angreb på Bardo-museet i Tunesien

admin

9 år siden

|

18/03/2015

Dagens topnyheder

21 mennesker blev dræbt, heriblandt de to militante gerningsmænd, under et angreb ved Bardo-museet i Tunesiens hovedstad, Tunis, onsdag.

Blandt de dræbte er 17 udlændinge. Det drejer sig om fem japanere, fire italienere, to colombianere, en spanier, en australier, en franskmand og en polak, siger premierminister Habib Essid på tunesisk tv.

De sidste to dødsofres nationalitet er endnu ikke oplyst.

Tidligere havde en talsmand for landet indenrigsministerium oplyst til AFP, at 20 udenlandske turister var dræbt, og at der også var tyskere blandt dem.

Foruden de 17 udenlandske turister blev også en civil tuneser og en tunesisk politimand dræbt samt de to militante mænd bag angrebet.

Der er ikke umiddelbart mere præcise oplysninger om de dræbte udlændinge.

Essid siger, at 24 mennesker blev såret under angrebet. Af dem var 22 turister, siger han.

Landets sundhedsminister, Said Aidi, oplyser et højere tal. Han siger til nyhedsbureauet AFP, at der er 38 sårede, heriblandt turister fra Frankrig, Polen, Italien, Sydafrika og Japan.

Premierminister Essid siger, at Tunesiens sikkerhedsstyrker har indledt en omfattende politijagt for at finde to eller tre mulige medsammensvorne.

- Der er en mulighed for, men det er ikke sikkert, at de to gerningsmænd kan have fået hjælp, og vi er nu i gang med en omfattende eftersøgning for at identificere de to eller tre terrorister, som muligvis deltog i operationen, siger premierministeren.

Den tunesiske præsident, Beji Caid Essebsi, siger, at myndighederne har "taget alle skridt" for at forhindre nye angreb.

EU-præsident Donald Tusk er chokeret over angrebet, skriver han i en udtalelse.

- EU og Tunesien vil ikke lade sig skræmme af terrorisme, hverken hjemme eller ude, udtaler Tusk.

- Vi er klar til at støtte tunesiske myndigheder mod voldelig terrorisme og bifalder den hurtige indsats for at befri de involverede gidsler, skriver EU-præsidenten.

Endnu har ingen gruppe taget skyld for angrebet ved Bardo-museet.

De første meldinger om angrebet kom ved 13-tiden og gik på, at der var skyderi ved parlamentet, som ligger lige ved siden af museet.

Siden trængte de bevæbnede mænd ind på museet, hvor de tilsyneladende tog gidsler, inden tunesiske sikkerhedsstyrker dræbte de to gerningsmænd. Politiaktionen sluttede omkring to og en halv time efter, at der var blevet skudt første gang.

Angrebet er det blodigste mod udlændinge i Tunesien siden 2002, hvor terrornetværket al-Qaeda stod bag et selvmordsbombeangreb mod en synagoge på den tunesiske ø Djerba. Her blev 14 tyskere, to franskmænd og fem tunesere dræbt.

/ritzau/