22-årig smadrede tre politibiler i biljagt i Hillerød

Det gik vildt for sig søndag aften, da tre patruljevogne jagtede en Mazda 323 med fire unge gennem Hillerød.

Patruljevognene må alle en tur på værksted, og flugtbilen blev totalskadet, men heldigvis kom ingen personer til skade under biljagten, fortæller Nordsjællands Politi.

- Den 22-årige mand, som kørte bilen, var påvirket formentligt af euforiserende stoffer, og derudover finder vi 20 klumper hash i bilen.

- Det var formentligt det, der var grunden til, at han ikke ville standse, siger Ole Hestbæk, vagtchef ved Nordsjællands Politi.

Jagten startede søndag aften, da en patruljevogn forsøgte at standse Mazdaen klokken 23.11 i Hillerød.

- Der var fire personer i bilen, som politiet gerne ville tale med. Men de forsøger at køre fra politiet gennem Hillerød, hvor de kører over for rødt lys flere gange.

- Heldigvis er der meget lidt eller ingen trafik, så der opstår ingen farlige situationer, siger Ole Hestbæk.

Bilen fortsætter gennem byen og ud på Isterødvejen, hvor der nu er tre patruljevogne efter den.

- Ude på Isterødvejen forsøger de at standse køretøjet, men det lykkes ikke. Tværtimod påkører de alle tre patruljevogne på skift. Det hele munder ud i, at man bruger patruljevognen til at standse køretøjet med.

- Jeg ved ikke, hvordan de rent praktisk har gjort det, siger vagtchefen.

Men det lykkes til sidst betjentene at få standset Mazdaen og anholde chaufføren og de tre passagerer. De sidstnævnte bliver dog hurtigt løsladt igen - en var mindreårig, mens de to andre var 15-16-årige drenge.

Den 22-årige fører af bilen har fået taget blodprøver og afhøres mandag morgen. Han er sigtet for i grov kådhed at have forvoldt fare for andres liv og førlighed og fremstilles formentligt i grundlovsforhør senere mandag, oplyser politiet.

De tre politibiler må tages midlertidigt ud af drift og en tur på værksted, oplyser politiet.

/ritzau/

.

Dagens Gossip