22 personer såret: Elev sigtet for fire drabsforsøg

En elev på en amerikansk high school i delstaten Pennsylvania gik onsdag amok bevæbnet med to knive og sårede adskillige af sine skolekammerater og en voksen.

En 16-årig elev på skolen er anholdt og mistænkt for angrebet, lyder det fra de lokale myndigheder.

Sigtelsen lyder på fire drabsforsøg og 21 tilfælde af grov vold, og den 16-årige fremstilles for retten som en voksen, oplyser politikommissær Rob Liermann.

21 elever og en sikkerhedsvagt blev såret under den 30 minutter lange bersærkergang.

Eleverne blev skåret og stukket i overkroppe, arme og ansigter, og politiet konfiskerede to knive på mellem 20 og 25 centimeter.

- Jeg er helt ærligt ikke sikker på, at han er klar over, hvad han gjorde, lyder det fra den 16-åriges advokat, der vil forsøge at få sagen overført til en ungdomsdomstol, skriver CNN.

- Vi er nødt til at sikre os, at han forstår karakteren af sigtelserne, og hvad der foregår. Det er vigtigt, at han bliver undersøgt at en psykiater, så det bliver afgjort, hvor han er mentalt, fortsætter han.

Fire af de sårede blev fløjet med helikopter til et hospital nær skolen Franklin Regional High School, der ligger i Murrysville øst for storbyen Pittsburgh.

To personer er natten til torsdag dansk tid fortsat i kritisk tilstand.

Dramaet begyndte ved 7.15-tiden onsdag morgen lokal tid, da eleverne så småt havde indfundet sig på skolen. Ofrene, hvoraf de fleste er mellem 14 og 17 år, blev angrebet i klasseværelser og på overfyldte gangarealer.

Flere af de sårede havde slet ikke opdaget, at de blev stukket, fortæller læge Timothy VanFleet, der behandlede seks af ofrene.

- De følte bare en smerte og lagde mærke til, at de blødte, siger han til CNN.

Den mistænkte blev stoppet af skolepersonale og pågrebet af tililende politibetjente.

Efter knivstikkeriet blev alle skolens afdelinger lukket, og elevernes forældre opfordret til at hente deres børn.

Franklin Regional High School vil være lukket de næste dage, mens politiet foretager tekniske undersøgelser. Politiet og FBI har også ransaget den mistænkte elevs hjem.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip