225 udlændinge har krydset landegrænsen natten til lørdag

På 12 timer har 225 udlændinge krydset den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Dermed ser strømmen af flygtninge og migranter, der krydser grænsen til Danmark, ud til at blive ved.

- Mellem klokken 18 fredag og klokken 06 lørdag har Syd- og Sønderjyllands Politi antruffet 225 rejsende udlændinge. Heraf søgte tre asyl, oplyser politiet i en pressemeddelelse lørdag morgen.

I Rødbyhavn melder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om en ganske lille tilstrømning og ingen asylansøgere. Der er intet bud på, hvordan situationen vil være lørdag formiddag, når der igen overføres tog med færgen fra Tyskland.

Ingen af de personer, der er rejst ind i Danmark, har ønsket humanitær bistand, meddeler politiet.

I løbet af et døgn fra torsdag frem til fredag klokken 18 meldte politiet i Syd- og Sønderjylland, at man havde antruffet 1014 rejsende udlændinge.

Det er dog også kun et fåtal af dem, som har valgt at søge om asyl i Danmark. Ud af de godt tusinde personer ønskede 18 at ansøge om asyl.

Den seneste uge har flere tusinde flygtninge og migranter krydset de dansk-tyske grænser.

Størstedelen af dem har dog undladt at søge om asyl i Danmark og formodes i stedet at være rejst videre mod Sverige og de øvrige nordiske lande.

Så sent som fredag eftermiddag rejste flere migranter og flygtninge over Øresund til Sverige med tog.

Fredag eftermiddag ankom et tog fra Tyskland med hundredvis af flygtninge og migranter til Hovedbanegården i København. Politiet var ikke til stede, og de fleste mennesker rejste videre til Sverige.

I løbet af natten til lørdag har færgerne til Rødbyhavn ikke haft tog med om bord. Derfor er der ifølge politiet kun kommet ganske få mennesker i nattens løb, og inden har søgt asyl, oplyser politiet lørdag morgen.

De personer, der har valgt at søge om asyl i Danmark, kommer hovedsageligt fra Syrien, Afghanistan og Irak. Disse nationaliteter udgør 70 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip