23-årig nordjyde anholdt for sprængstof

En nordjysk mand er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for besiddelse af eksplosive stoffer på en adresse i Brønderslev.

Politiet anholdt den 23-årige mand natten til onsdag på Krogensgade, da de var på adressen i forbindelse med "en ordinær politiforretning".

Her opdagede betjentene imidlertid, at manden, der bor på adressen, var i besiddelse af "en mindre mængde sprængstof".

Nordjyllands Politi er derudover meget fåmælt om fundet.

- Men jeg kan sige, at vi kender ham i forvejen. Dog ikke for denne type kriminalitet, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard tidligere onsdag til Ritzau.

- Og så kan jeg oplyse, at sagen ikke har relationer til rocker- og bandemiljøet, tilføjede han.

Området omkring mandens adresse blev efter det farlige fund afspærret, og hærens bomberyddere sikrede sprængstoffet.

Og med god grund, for ifølge nordjyske.dk drejede det sig om det stærkt ustabile sprængstof TATP, der også går under navnet "Satans mor".

Anklageren krævede såkaldt dobbelt lukkede døre under grundlovsforhøret ved Retten i Hjørring. Det betyder, at end ikke sigtelsen kommer til offentlighedens kendskab.

Kravet blev dog afvist af dommeren, der besluttede at sigtelsen kunne læses op, før dørene blev lukket.

Derfor kan nordjyske.dk fortælle, at politiet på mandens adresse har fundet 10 gram TATP. Desuden har man fundet kemikalier, kunstgødning og metalhylstre, der kan bruges til fremstilling af bomber.

Den 23-årige, der ikke kærede fængslingen, er dog ikke sigtet efter straffelovens paragraffer om terror, men for "under særligt skærpende omstændigheder" at have været i besiddelse af eksplosivstoffer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip