23 millioner EU-borgere er arbejdsløse lige nu

Den gennemsnitlige ledighed i de 19 eurolande ligger i august uændret på 11 procent, mens den for alle 28 EU-lande ligeledes er uændret på 9,5 procent og dermed fortsat et pænt stykke lavere end i eurozonen alene.

Det viser en ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

Ifølge Eurostats opgørelse betyder det, at 23 millioner EU-borgere lige nu er arbejdsløse, heraf er de 17 millioner ramt af ledighed i eurozonen.

Ledigheden er langsomt krøbet nedad, viser tallene. For et år siden lå den gennemsnitlige ledighed i alle EU-lande på 10,1 procent, mens den for eurozonen alene lå på 11,5 procent.

Økonomerne havde dog ifølge Bloomberg News på forhånd ventet, at ledigheden i eurozonen i august ville være dykket under 11 procent og nået ned på 10,9 procent.

Tyskland har med 4,5 procent den laveste ledighed i EU fulgt af Tjekkiet med 5,0 procent og Malta med 5,1 procent.

I den anden ende af skalaen topper de kriseramte middelhavslande Grækenland og Spanien ledighedstabellen med 25,2 og 22,2 procent arbejdsløse.

Set over det seneste år er arbejdsløsheden faldet i 23 af de 28 EU-lande, den har været uændret i Rumænien og er steget i fire EU-lande.

Arbejdsløsheden er over det seneste år faldet mest i Estland, hvor kurven er knækket fra 8,0 procent for et år siden til 5,7 procent i august.

Den største stigning i arbejdsløsheden finder Eurostat til gengæld i Finland, hvor ledigheden for et år siden var på 8,8 procent, mens den i august nu er oppe på 9,7 procent.

I øjeblikket er 4,6 millioner unge under 25 år ramt af arbejdsløshed i EU, heraf går 3,1 millioner rundt og er ramt af ledighed i eurozonen.

Det svarer til en ledighedsprocent for de unge på 20,4 procent i hele EU, mens ungdomsarbejdsløsheden er på 22,3 procent, hvis man alene kigger på eurozonen.

For et år siden var ungdomsarbejdsløsheden i hele EU på 21,9 procent, mens den var 23,6 procent i eurozonen, så også for de unge er ledigheden krøbet nedad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip