23 østdanske kommuner tilbyder nu billigere Flextur

Skrevet af Elo Christoffersen

|

29/01/2013

Dagens topnyheder

Busselskabet Movia tilbyder nu de såkaldte flexture i 23 kommuner til en billigere pris.

En Flextur er ikke som en almindelig bustur. Du kan nemlig blive hentet derhjemme, i svømmehallen, i biografen eller hvor som helst.

Flexture er et godt alternativ i de kommuner, hvor bussen ikke kører så ofte eller i de områder, hvor bussen slet ikke kører, og fra den 20. januar er det blevet endnu billigere for kunderne. Taksten er nemlig faldet fra 36 kroner til 24 kroner. Det betyder med andre ord, at grundtaksten, som dækker de første fem kilometer, fremover vil svare til prisen for en almindelig busbillet til to zoner i stedet for de nuværende tre zoner:

- Jeg glæder mig over, at det nu er muligt at benytte Flextur til og fra mere end halvdelen af de kommuner, som Movia dækker. Hørsholm Kommune er netop trådt ind i ordningen, og det betyder, at der nu er fire kommuner i det område, som tilbyder Flextur: Fra Hørsholm i nord gennem Allerød og Furesø til Ballerup, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør for Movia og fortsætter:

- Jeg håber, at der i 2013 kommer yderligere kommuner til, og at kommunerne sammen med Movia finder ud af, hvor Flextur også kan blive et supplement til den traditionelle kollektive trafik.

Allerød er en af de kommuner, som tilbyder Flextur:

- Det er godt, at   Movia har tilpasset grundtaksten med kommunernes ønsker. Det har været vigtigt for os, at det ikke blev meget dyrere for vores borgere, når man erstatter traditionel busdrift med Flextur, siger Erik Lund, borgmester i Allerød og suppleant i Movias bestyrelse.

Allerød kommune er en af de 13 kommuner, som har valgt at have "kommunetakst", hvilket betyder, at Allerøds borgere kan køre ti kilometer for 24 kr. Udover grundtaksten så har kommunerne nemlig mulighed for at gøre det endnu billigere med den såkaldte ”kommunetakst”, som 13 kommuner har valgt fra januar 2013.

Følgende kommuner tilbyder Flextur:

Allerød
Ballerup
Dragør
Faxe
Furesø
Greve
Gribskov
Guldborgsund
Halsnæs
Holbæk
Hørsholm
Kalundborg
Køge
Lejre
Lolland
Odsherred
Ringsted
Roskilde
Slagelse
Solrød
Sorø
Stevns
Vordingborg