23.000 personer er flygtet fra Syrien til Tyrkiet i juni

Skrevet af admin

17/06/2015

Mest læste i dag

Flere end 23.000 personer er indtil videre i juni flygtet fra kamphandlinger i det nordlige Syrien over grænsen til Tyrkiet.

Det oplyser UNHCR, FN's flygtningeagentur.

- De fleste af dem, som netop er ankommet, er flygtet fra kampe mellem rivaliserende styrker i og rundt om grænsebyen Tel Abyad, oplyser William Spindler, talsmand for UNHCR.

Blandt flygtningene er 2200 irakere fra byerne Mosul, Ramadi og Fallujah. Cirka syv ud af ti af flygtningene er kvinder og børn, oplyser flygtningeagenturet.

- UNHCR-medarbejdere siger, at de fleste af flygtningene er udmattede og ankommer med kun nogle få ejendele. Nogle er gået til fods i dagevis, siger William Spindler.

Den kurdiske YPG-milits hævdede mandag at have generobret Tel Abyad fra den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) med luftstøtte fra den internationale koalition, der bekæmper IS i Syrien og Irak.

Ifølge FN er presset på de tyrkiske grænser enormt.

- Tyrkiet huser nu over 1,7 millioner registrerede syriske flygtninge, flere end noget andet land i verden, siger William Spindler.

Borgerkrigen i Syrien er inde i sit femte år. Den begyndte med fredelige protester mod præsident Bashar al-Assads styre, men har udviklet sig voldsomt siden med over 220.000 dræbte og millioner drevet på flugt.

/ritzau/Reuters