24-årig dømt for vold mod tv-kendis

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Tv-kendissen Gustav Andersen Salinas får 1620 kroner i erstatning for et flaskeoverfald under en bytur i København i oktober. Den 24-årige overfaldsmand er idømt 60 dages fængsel ved Københavns Byret torsdag.

30 af de 60 dage er betinget, og da han allerede har siddet varetægtsfængslet længere tid, forlod den 24-årige retten som en fri mand, skriver MetroXpress.

Realitystjernen Gustav Andersen Salinas var i selskab med Lisa Lents, der blandt andet er kendt fra Vild med dans og Miss Danmark, da han blev overfaldet 18. oktober.

Overfaldet skete lørdag morgen klokken kvart i seks på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade i København.

Her blev en flaske kaste så hårdt mod Gustav Salinas' baghoved, at den knustes, og tv-stjernen faldt til jorden og måtte efterfølgende behandles for en flænge og en bule i baghovedet, lyder det i politiets sigtelse.

Ifølge sigtelsen skulle den formodede gerningsmand to gange have råbt "bøsserøv" efter Gustav Salinas, der i forbindelse med sine optrædener på tv ikke har lagt skjul på, at han er homoseksuel.

Den sigtede har forklaret, at han og to venner var blevet smidt ud fra diskoteket Penthouse, da det lukkede, og det var ude på gaden, at de fik øje på Gustav Salinas og Lisa Lents.

Den sigtede har forklaret, at nogle andre personer på gaden fik taget et billede sammen med de kendte ansigter, og den fornøjelse ville en af den sigtedes venner også gerne have, men det fik han ikke lov til.

Det gjorde den sigtede irriteret, og han har forklaret, at han derfor én eller to gange sagde "bøsserøv" til Gustav Salinas. Den sigtede husker ifølge sin egen forklaring i retten ikke, at han skulle have kastet en flaske mod Gustav Salinas.

Dommeren mente ikke, at der var tale om en såkaldt hadforbrydelse på baggrund af Gustav Andersen Salinas seksualitet. Derimod lagde dommeren det afviste billede til grund for volden.

/ritzau/