24-årig erkender overfald på Yahya Hassan

En 24-årig mand erkender mandag i Københavns Byret, at han overfaldt den unge digter Yahya Hassan på Hovedbanegården, men han afviser, at det skulle have noget med hans digte at gøre.

Overfaldet fandt sted først på aftenen 18. november, da Yahya Hassan stod med sin kæreste på Københavns Hovedbanegård.

Pludselig blev han overfaldet med flere slag. Det lod den unge digter sig dog ikke skræmme af. Han slog igen og var allerede på vej væk, før de første politifolk nåede frem.

Ifølge anklagemyndigheden er der tale om en hadforbrydelse, idet motivet til overfaldet skulle være Yahya Hassans digte, hvor han blandt andet angriber islam. Men det afviste den 24-årige mand med det store fuldskæg i retten.

- Jeg kommer forbi ham og han stirrer ondt på mig, fortæller han i retten foran en massivt opbud af pressefolk.

- Derfor vendte jeg om. Han stirrede nedladende på mig, så jeg slår ham, og vi kommer op at slås, indtil nogen stopper os, forklarer han videre.

Den 24-årige, som tidligere hed Abdul Basit Abu-Lifa blev som 17-årig idømt syv års fængsel for terror i den såkaldte Glostrup-sag. I Københavns Byret ville han dog ikke svare på anklagerens spørgsmål, om han er religiøs.

- Det er en privatsag, svarede han.

Sagen er blot den første i en række i kølvandet på Yahya Hassans kontroversielle digte.

En 15-årig dreng er tiltalt for at have fremsat trusler mod digteren, og andre sager om trusler er under efterforskning af Østjyllands, Fyns og Københavns Vestegns Politi. Desuden er Yahya Hassan selv blevet anmeldt for racisme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip