24-årig japaner er overraskende i US Open-semifinale

Stanislas Wawrinka er overraskende ude af grand slam-turneringen US Open, efter at den 10.-seedede japaner Kei Nishikori onsdag slog den schweiziske Australian Open-vinder i fem sæt.

Tredjeseedede Wawrinka kom ellers fint fra start i kvartfinalen og vandt på en halv times tid første sæt 6-3. Resten af kampen var en tæt affære, og Nishikori tog andet og tredje sæt med henholdsvis 7-5 og 7-6.

Fjerde sæt måtte også ud i tiebreak, men denne gang var det schweizeren, der trak det længste strå. Det afgørende sæt vandt Nishikori 6-4 efter i alt mere end fire timers spil.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er Nishikori den første japaner i en US Open-semifinale i knap et århundrede.

24-årige Nishikori møder i semifinalen vinderen af kvartfinalen mellem den serbiske verdensetter Novak Djokovic og skotske Andy Murray. De har begge US Open-titler på cv'et.

Nishikoris hidtil bedste præstation ved turneringen var i 2008, hvor han nåede fjerde runde. Japaneren er placeret som nummer 11 på verdensranglisten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip