24 års fængsel til narkobande i Faaborg

En Harley Davidson-motorcykel og et større pengebeløb er blevet konfiskeret af Retten i Svendborg i forbindelse med en dom på samlet over 24 års fængsel for narkokriminalitet.

Syv mænd i aldersgruppen 20-40 år har fået mellem syv måneder og syv et halvt års fængsel.

- Det er en meget stor sag, hvor der er blevet rejst tiltale for mere end 70 forskellige forhold, men det er hovedsageligt narkoforholdene, som har båret straffen, siger Jakob Beyer, advokaturchef for anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Et offentligt drevet værested for alkoholikere og narkomaner, Kolonnehuset på Banegårdspladsen midt i Faaborg, har været udgangspunkt for de dømtes salg af narkotika.

- Der er tale om salg af heroin og amfetamin, og de har enten fremskaffet stoffet eller fragtet det til Kolonnehuset, hvor nogen har solgt det til brugere dernede, siger Jakob Beyer.

- Dommen er en del af et større sagskompleks, hvor der er blevet optrævlet kriminalitet i området, tilføjer han.

Det er Faaborg-Midtfyn Kommune, der står for driften af Kolonnehuset.

En af de dømte er et tidligere medlem af rockergruppen Bandidos. Han har fået konfiskeret sin motorcykel.

- Han har brugt overskuddet fra sin kriminalitet til at købe en Harley-Davidson-motorcykel, og derfor kan vi konfiskere den, siger Jakob Beyer.

De seks andre dømte har ikke tilknytning til rockermiljøet.

Hovedmanden, der står bag fremskaffelsen og videreformidling af narkotikaen, fik en straf på syv et halvt års fængsel.

- Han har haft med Kolonnehuset at gøre, men har også stået for at skaffe chauffører til at transportere kat fra Holland til Danmark og videre til Norge og Sverige, siger advokaturchefen.

En narkokurér fik fire års fængsel, mens sælgerne fra Kolonnehuset ikke er dømt i sagen.

De syv dømte har også modtaget domme for vold, afpresning og overtrædelser af færdselsloven i sagen, der har kørt over 25 dage.

Dommen fylder mere end 200 sider.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip