25-årig fængslet for at køre kammerat ned nær Slagelse

En 24-årig mand erkender, at han i fuldskab kørte en 28-årig mand ned i de tidligere morgentimer søndag i den lille by Gørlev, der ligger mellem Slagelse og Kalundborg.

Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet den 24-årige for spirituskørsel og grov legemsbeskadigelse, og en dommer valgte at varetægtsfængsle den 24-årige indtil 2. september ved Retten i Holbæk mandag, oplyser senioranklager Peter Ahleson til Ritzau.

Den 28-årige kammerat til den sigtede kom kørende på cykel ad Helsingevej, da han bliver ramt af bilen, hvorefter den 24-årige vælger at udgive sig for at være et vidne på stedet for at slippe for straf.

De to mænd havde angiveligt begge deltaget i en 30-års fødselsdagsfest, og bilisten havde en promille på 1,75, da han pustede i alkometret flere timer efter ulykken.

Den 28-årige mand var i så kritisk tilstand, da læger og ambulance kom frem til stedet, at han omgående blev fløjet i helikopter til Rigshospitalet i bevidstløs tilstand.

Den 28-årige blev opereret søndag og lagt i kunstig koma. Lægerne kan først sige mere om tilstanden om et par dage, oplyste vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 24-årige mand blev anholdt søndag kort før middag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip