25-årig mistænkt for drabsforsøg havde opgivet at få asyl

30/09/2015 14:17

admin

Nyheder

Mest læste i dag

"Allahu Akhbar!" Sådan råbte en knivstikker, da han tidligt tirsdag morgen overfaldt en politimand i Center Sandholm i Nordsjælland.

Det bekræfter politiet efter et retsmøde onsdag, hvor den sigtede i sagen er blevet varetægtsfængslet til 22. oktober.

Råbet er arabisk og betyder "Gud er stor." Den fængslede er statsløs palæstinenser og har ifølge politiet tilsyneladende sympati for Islamisk Stat.

Efter retsmødet oplyser senioranklager Bente Schnack, at den 25-årige mand har trukket sin ansøgning om asyl i Danmark tilbage.

Han bor i et værelse på Udrejsecenter Sjælsmark, som er beregnet for udlændinge, der ikke længere har lovligt ophold i Danmark.

Det er nogle måneder siden, at myndighederne besluttede, at han skulle forlade Danmark.

Politiet har sagt, at der er tegn på, at den 25-årige er blevet radikaliseret, og dette aspekt indgår i politiets forsøg på at finde et motiv til knivoverfaldet.

- Vi arbejder med alle spor for at klarlægge, hvad årsagen til overfaldet er, siger vicepolitiinspektør Kim Bruun til pressefolk efter retsmødet.

Om Politiets Efterretningstjeneste bidrager i efterforskningen, kan han ikke svare på.

I retsmødet har en dommer slået fast, at der en begrundet mistanke om, at han tidligt tirsdag morgen overfaldt en 56-årig politiassistent og stak ham tre gange med en kniv.

Vicepolitiinspektøren siger, at han ikke kan svare på, om der var tale om et bagholdsangreb. Altså at den unge ventede på, at en politimand dukkede op.

Politiassistenten så, at der var lys i nogle politilokaler, som normalt er aflåst. Men da han gik indenfor, blev han stukket ned.

På sin profil på Facebook bruger den 25-årige et billede af en ulv som profilbillede. Her er der flere tegn på interesse for ekstremisme.

Den nu fængslede er født i Gaza.

Tilsyneladende var han første gang i Danmark i 2013, men kom så tilbage i 2015.

Hverken vicepolitiinspektøren eller senioranklageren kan onsdag med sikkerhed sige, om den unge mand i begge omgange har søgt om asyl i Danmark.

Han nægter sig skyldig i sigtelsen.

/ritzau/