25 PKK-oprørere er dræbt i Tyrkiet

Mindst 25 medlemmer af oprørsbevægelsen Kurdistans Arbejderparti, PKK, er blevet dræbt under tyrkisk storoffensiv i byerne Cizre og Silopi de seneste to døgn, rapporterer det statslige anatolske nyhedsbureau.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger samtidig, at de militante kurdere vil blive "udslettet" i intensiverede kampe i det sydøstlige Tyrkiet.

Ifølge de tyrkiske myndigheder deltager omkring 10.000 politifolk og soldater i en operation i de to byer, som ligger tæt på grænsen til Syrien.

Tyrkiets regering fører en vedvarende offensiv mod den forbudte bevægelse PKK i et forsøg på at knække gruppen, der kæmper for et kurdisk hjemland i det sydøstlige Tyrkiet.

PKK har gennemført en række angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker siden slutningen af juli, da en to år gammel våbenhvile mellem de to parter faldt fra hinanden.

Siden våbenhvilens sammenbrud er mere end 1700 oprørere fra PKK og 200 soldater blev dræbt, skriver det anatolske nyhedsbureau.

PKK har traditionelt kæmpet i landprovinserne, men har i stadig stigende grad skiftet kampplads til byerne i den sydøstlige del af landet.

Militæret har svaret igen med store operationer og offensiver i grænsebyer som Cizre and Silopi, hvor der har været udgangsforbud siden mandag.

Erdogan siger, at operationerne vil fortsætte indtil området er "renset for militante," og indtil deres barrikader og skyttegrave er ødelagt.

- I vil blive tilintetgjort i de huse, bygninger og skyttegrave, som I har gravet, siger Erdogan, som torsdag talte til en menneskemængde i Konya.

Ferhat Encu, en lokal politiker fra det pro-kurdiske parti, HDP, siger, at "udgangsforbud er muteret til en proces, hvor byer ødelægges og folk tvinges på flugt."

Det prokurdiske parti siger, at over 200.000 mennesker er blevet tvunget på flugt fra deres hjem i de seneste måneder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip