250 kvinders kønslæber målt op

Skrevet af Elo Christoffersen

|

29/11/2013

Dagens topnyheder

Mange kvinder ønsker at få opereret deres kønslæber. Enten mener de, at kønsdelene er for store eller at de kan ses, skriver DR Trekanten.

Hidtil har lægerne ikke kunnet forklare kvinderne, at der måske slet ikke er noget galt med størrelsen på kønslæberne. Materialet kan ganske enkelt manglet.

Men nu har Kolding Sygehus fremskaffet dokumentationen i en ny undersøgelse.

I løbet af det seneste år har 250 kvinder deltaget i undersøgelsen, hvor deres kønsdele er blevet målt op. Nu er undersøgelsen færdig, og resultatet er, at det, kvinderne synes er unormalt, er helt normalt.

- Vores undersøgelse viser, at det er lige så almindeligt at have synlige kønslæber som skjulte kønslæber, forklarer Annemette Lykkebo, der er overlæge på Kolding Sygehus og står bag undersøgelsen.

55 procent af kvinderne havde synlige kønslæber, mens 45 procent havde skjulte kønslæber.

13  procent af kvinderne i undersøgelsen betragtede som udgangspunkt deres kønslæber som unormale - selvom undersøgelsen viste, at hver fjerde af dem rent faktisk havde skjulte kønslæber.

- Undersøgelsen viser altså, at også piger med små kønslæber kan betragte sig selv som unormale, siger Annemette Lykkebo til DR Trekanten.

Resultatet af undersøgelsen kan nu bruges til at rådgive kvinder, der overvejer en operation af deres kønsdele.

Undersøgelsen viser desuden, at det ikke kun er unge uerfarne piger der er utilfredse med deres egne kønsdele.