253 paller: Skat får sin største slik-fangst nogensinde

Skat har fået en usædvanlig stor og sød fangst. Onsdag beslaglagde Skat 253 paller med slik i Midtsjælland hos en forhandler, der ikke havde betalt afgift af det kæmpe parti slik og chokolade. Det krævede ni lastbiler at køre de søde sager væk.

Skat fandt frem til det kæmpemæssige sliklager efter at have fået nogle oplysninger ved en kontrol i en kiosk. Ejeren af sliklageret på Midtsjælland har ikke kunnet dokumentere, at afgifterne til staten er betalt.

Lageret var på 253 europaller og fyldt med slik og chokolade.

- Det er et af de største beslag af slik og chokolade, som vi har lavet. Vi har brugt hele dagen på at køre de 253 paller slik til vores lager, så vi har endnu ikke noget overblik over, hvor meget det vejer.

- Men det får vi i løbet af de kommende dage, siger Jon Mikkelsen, der er funktionsleder i Skat.

Jon Mikkelsen vil ikke afsløre, hvor på Midtsjælland det kæmpemæssige lager af søde sager blev afsløret. Men det har en størrelse, der gør, at indehaveren angiveligt kan se frem til en straffesag.

- Det er meget store mængder af slik, og som det ser ud nu, formoder vi, at det er en sag, der kan komme ind under straffelovens bestemmelser om svig med skatter og afgifter, siger Jon Mikkelsen.

Afgiften på slik er 24,61 kroner per kilo. Ejeren af det kæmpemæssige sliklager får regningen for transporten og opmagasineringen, indtil sagen er afgjort.

- Hvis afgiften ikke bliver betalt, så er det ikke sådan, at slikskålene vil blive fyldt hos medarbejderne i Skat. Da det er et meget stort parti, vil vi forsøge at få varerne solgt på auktion, så vi på den måde kan få dækket nogle af statens udgifter, forklarer Jon Mikkelsen.

I forbindelse med finansloven for 2012 blev Skat indsats over for illegal import af punktafgiftspligtige varer opprioriteret.

Projektet er blevet videreført i 2013 og 2014. Alene i 2013 har Skat foretaget 229 kontroller af chokolade- og sukkervareafgifter. Kontrollen indbragte i alt 24,3 millioner i afgifter til statskassen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip