26-årig om seks knivstik i Rønne: Det var nødværge

En 26-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabsforsøg, efter at han mandag stak en mand seks gange med en kniv i Rønne.

Offeret - en 32-årig mand - blev stukket fire gange i maven og to gange i ansigtet, men han er udenfor livsfare.

Opgøret mellem de to mænd startede i offerets lejlighed i Rolighedsgade, men fortsatte ud på gaden og videre op i Sankt Mortensgade.

I retten nægtede den 26-årige sig skyldig i drabsforsøg. Han erkendte dog, at han havde stukket den anden, men det var sket i nødværge, forklarede han ifølge netavisen Bornholm.nu.

Han fortalte, at offeret for knivstikkene havde foreslået, at de skulle lave et røveri for at skaffe penge til narko.

Da den nu sigtede nægtede, kom det til slagsmål, og den 32-årige hentede en køkkenkniv. Ifølge sin forklaring forsøgte den 26-årige at slippe væk, men da det ikke lykkedes trak han en lommekniv og stak den anden, før han kom ud af huset.

Vidner har til politiet forklaret, at den 32-årige jagtede den sigtede, og at sidstnævnte virkede lettet, da politiet dukkede op. Han havde flere gange råbt til vidner, at de skulle tilkalde politiet, skriver Bornholm.nu.

Politiets undersøgelser af offerets bolig i Rolighedsgade har ikke afsløret spor af blod. Desuden er der ved afsøgning med hunde i området ikke fundet nogen køkkenkniv.

Den sigtede blev sidste år dømt for et knivstikkeri, grov vold og tyveri, fremhævede anklageren ifølge Bornholm.nu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip