26 matchfixing-karantæner gælder nu i hele verden

Den tidligere belgiske landsholdsmålmand Jean-Francois Gillet fik tidligere i år tre år og syv måneders karantæne fra topfodbold i Italien - og nu udvides karantænen til at gælde i hele verden.

Det er det internationale fodboldforbund, Fifa, der tirsdag meddeler, at karantænerne skal gælde overalt på kloden. For Gillet og 25 andre syndere.

De 26 fodboldspillere fik karantæne i forbindelse med to store sager om matchfixing i italiensk fodbold. Og straffene på mellem to måneder og fire år blev uddelt af disciplinærkomitéen i det italienske fodboldforbund.

Karantænerne har de 26 spillere fået for enten at have manipuleret med resultatet af en kamp eller været vidende om manipulation uden at gå videre med det. De 23 er italienere, én er belgisk, én kroatisk og én hviderussisk.

De mange karantæner stammer fra to konkrete sager. Den første handler om to kampe, som Bari spillede i Serie B mod Treviso i sæsonen 2007-08 og mod Salernitana i sæsonen 2008-09.

Den anden sag handler om to kampe, som Lazio spillede i slutningen af 2010-11-sæsonen i Serie A.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip