26.626 ledige stillinger i juni

Ledige, der skal søge job, havde i juni 26.626 ledige stillinger på jobnet.dk at vælge imellem. Det er det næsthøjeste antal ledige stillinger, der er registreret siden krisen skyllede ind over Danmark i 2008. Rekorden blev sat i maj, hvor der var opslået 27.916 stillinger.

Senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen betegner tallene som positive.

- Den opadgående trend i antallet af ledige stillinger på arbejdsmarkedet giver et begrundet håb om, at den beskæftigelsesfremgang vi har set over det seneste år vil fortsætte hen over sommeren, siger han i en skriftlig kommentar.

Sammen med antallet af ledige stillinger, har Arbejdsmarkedsstyrelsen også opgjort fyringsvarsler i juni. I alt 21 danske virksomheder har varslet masseafskedigelser på tilsammen 709 personer, hvilket umiddelbart er et lille stigning på 128 personer i forhold til måneden før.

- Set i et lidt længere perspektiv er antallet af fyringsvarslingsramte personer dog fortsat på et lavt niveau, da de stort set er tilbage på niveauet fra før krisen - og dermed også markant under niveauet i 2009, hvor antallet lå fire gange så højt, siger Jan Strørup Nielsen.

Over det seneste år er beskæftigelsen steget med godt 20.000 personer. Denne fremgang har udelukkende været skabt i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse i samme periode har ligget uforandret.

- Det seneste års fremgang i beskæftigelsen betyder, at arbejdsmarkedet nu langsomt er ved at hele de åbne sår der blev forårsaget af den kraftige økonomiske nedtur under krisen.

- Vi forventer, at denne moderate beskæftigelsesfremgang vil fortsætte over de kommende år i takt med, at det økonomiske opsving får yderligere fart. Set i det lys venter vi, at beskæftigelsen frem mod udgangen af 2015 vil stige med yderligere 30-40.000 personer, lyder vurderingen fra Jan Strørup Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip