26.626 ledige stillinger i juni

Skrevet af admin

15/07/2014

Mest læste i dag

Ledige, der skal søge job, havde i juni 26.626 ledige stillinger på jobnet.dk at vælge imellem. Det er det næsthøjeste antal ledige stillinger, der er registreret siden krisen skyllede ind over Danmark i 2008. Rekorden blev sat i maj, hvor der var opslået 27.916 stillinger.

Senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen betegner tallene som positive.

- Den opadgående trend i antallet af ledige stillinger på arbejdsmarkedet giver et begrundet håb om, at den beskæftigelsesfremgang vi har set over det seneste år vil fortsætte hen over sommeren, siger han i en skriftlig kommentar.

Sammen med antallet af ledige stillinger, har Arbejdsmarkedsstyrelsen også opgjort fyringsvarsler i juni. I alt 21 danske virksomheder har varslet masseafskedigelser på tilsammen 709 personer, hvilket umiddelbart er et lille stigning på 128 personer i forhold til måneden før.

- Set i et lidt længere perspektiv er antallet af fyringsvarslingsramte personer dog fortsat på et lavt niveau, da de stort set er tilbage på niveauet fra før krisen - og dermed også markant under niveauet i 2009, hvor antallet lå fire gange så højt, siger Jan Strørup Nielsen.

Over det seneste år er beskæftigelsen steget med godt 20.000 personer. Denne fremgang har udelukkende været skabt i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse i samme periode har ligget uforandret.

- Det seneste års fremgang i beskæftigelsen betyder, at arbejdsmarkedet nu langsomt er ved at hele de åbne sår der blev forårsaget af den kraftige økonomiske nedtur under krisen.

- Vi forventer, at denne moderate beskæftigelsesfremgang vil fortsætte over de kommende år i takt med, at det økonomiske opsving får yderligere fart. Set i det lys venter vi, at beskæftigelsen frem mod udgangen af 2015 vil stige med yderligere 30-40.000 personer, lyder vurderingen fra Jan Strørup Nielsen.

/ritzau/