27-årig bombemand skulle udvises fra Tyskland

En syrisk mand, som stod bag et formodet selvmordsangreb i Ansbach sent søndag, stod over for udvisning.

En talsmand for Tysklands indenrigsminister fortæller, at manden skulle udvises til Bulgarien, rapporterer det tyske nyhedsbureau dpa.

Den 27-årige mand detonerede en bombe nær indgangen til en musikfestival i den sydtyske by.

Ifølge indenrigsministeren i Bayern, Joachim Herrmann, havde manden forsøgt at komme ind på festivalområdet. Men han blev afvist, fordi han ikke havde en billet.

Syreren blev dræbt. 12 mennesker blev såret.

Manden kom til Tyskland for to år siden og søgte om asyl i landet. Ansøgningen blev afvist for et år siden. Han har dog opholdt sig i Tyskland siden på grund af situationen i Syrien.

Den 27-årige har to gange forsøgt selvmord og havde derfor tilknytning til et psykiatrisk hospital ifølge Joachim Herrmann.

Politiet har mandag ransaget og konfiskeret genstande fra et flygtningehjem i Sydtyskland. Myndighederne vil ikke oplyse, om ransagningen var direkte forbundet til syrerens angreb.

- Der foregår en efterforskning med relation til den omkomne. Vi kan ikke komme det nærmere på nuværende tidspunkt, siger en talsmand hos politiet.

Joachim Herrmann har sagt, at der sandsynligvis er tale om islamistisk terror.

Den 27-årige syrer var kendt af politiet. Blandt andet havde han været involveret i narkorelateret kriminalitet.

I starten af sidste uge angreb en 17-årig togpassagerer med en økse nær Würzburg. Ingen af ofrene omkom. Afghaneren blev dræbt. Islamisk Stat tog skylden for angrebet.

Efterfølgende blev en video udsendt, hvor den 17-årige afghaner sagde, at han var "kalifatets soldat". Han truede også med, at den ekstremistiske gruppe ville slå til igen.

Søndag angreb en 21-årig syrer en kvinde med en machete i Reutlingen. Fire andre blev såret. Ifølge tysk politi var der ikke tale om en terrorhandling.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip