27-årig dansk kvinde er kvalt og brændt i Spanien

Liget af en 27-årig dansk kvinde er fundet fredag i den spanske hovedstad Madrid. Spansk politi efterforsker sagen som et drab, og obduktionsrapporten viser, at kvinden blev kvalt, skriver avisen El Mundo.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Ekstra Bladet, at en dansk kvinde er fundet død.

- Vi er bekendte med sagen, og vi undersøger sagen via ambassaden i Madrid, oplyser vagthavende fra Udenrigsministers Borgerservice til Ekstra Bladet.

Den danske kvinde blev fundet fredag morgen i en udbrændt lejlighed i det centrale Madrid. Ifølge de første undersøgelser er der ikke tegn på, at kvinden har været udsat for en seksualforbrydelse før drabet. Politiet foretager dog flere undersøgelser af offeret.

Døren til lejligheden var ikke brudt op, og politiet formoder, at kvinden er kommet ind i lejligheden sammen med gerningsmanden.

Det er usikkert, om gerningsmanden har røvet den danske kvinde, og politiet har generelt svært ved at finde beviser, da lejligheden er udbrændt.

I første omgang troede politiet, at branden skyldes en kortslutning, men den teori er nu udelukket. Det var en nabo, som opdagede ilden, og han tilkaldte brandvæsnet. Brandfolk måtte sprænge døren for at komme ind i lejligheden, hvor ilden kun var i et af værelserne.

Liget af kvinden lå på en seng i det brændende rum, hvor der var så varmt, at politiet først kunne komme ind og undersøge lokalet seks timer senere. Trods ligets tilstand viste obduktionen, at der var mærker på halsen efter kvælning.

Naboen til lejligheden oplyser til politiet, at turister ofte lejer sig ind i lejligheden på dags- eller ugebasis.

Den 27-årige kvinde havde ifølge politiet opholdt sig i få dage i Madrid som turist. Efterforskerne er nu i gang med at undersøge, om gerningsmanden optræder på overvågningskameraer i området.

/ritzau/

 

Dagens Gossip