27-årig er sigtet for farlig brand på Samsø

admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

En 27-årig mand er mandag blevet sigtet for brandstiftelse af en særlig farlig brand i et lejlighedskompleks på Samsø natten til mandag.

Østjyllands Politi kræver manden varetægtsfængslet efter en paragraf i straffeloven om brandstiftelse, som i særlig grove tilfælde kan give fængselsstraf på livstid.

- Den 27-årige bor sammen med en kvinde, og der er flere lejligheder i ejendommen, og derfor bliver han sigtet for den alvorlige paragraf i straffeloven om ildspåsættelse, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard til Ritzau.

Den 27-årige sigtes for at have antændt sin lejlighed, som er en del af et større lejlighedskompleks.

Fire personer var til stede i bygningen, men alle blev reddet ud. En ældre beboer er kørt på skadestuen til observation for røgforgiftning. To lejligheder udbrændte, heriblandt den 27-åriges.

- Det er ikke sådan, at vi tror, at han havde tænkt sig at lave en mordbrand. Der er noget husspektakel-lignende forhold inden branden, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet fik anmeldelsen om brand i Tranebjerg på Samsø klokken 03.17. Brandvæsnet er fortsat i gang med efterslukningsarbejdet.

Den 27-årige mand er endnu ikke afhørt af politiet, og det er derfor uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Manden skal fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus klokken 14 mandag.

/ritzau/